• Svetový deň zdravia 😊

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň zdravia 😊.

            Pri príležitosti Svetového dňa zdravia sme sa s prvákmi a tretiakmi rozprávali o našom zdraví. O svoje zdravie sa musíme starať, a tak sme uvažovali nad tým, čo by sme mali a čo by sme nemali robiť preto, aby sme boli fit. Základom je dostatok pohybu 🚴‍♂️ a zdravá strava plná ovocia 🍒🍏🍓 a zeleniny 🥦🍅🥬, a tak sme práve ovocie a zeleninu využili na tvorbu našeho zdravého srdiečka. Pri jeho tvorbe nám pomohli aj starší žiaci, za čo im krásne ďakujeme!

          • Deň narcisov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov .

            Dobrú vec môžeme podporiť rôznymi spôsobmi! Dňa 24.04.2023 sa na našej škole uskutočnila šľachetná akcia pri príležitosti "Dňa narcisov". Pripnutím žltého kvietku vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami. Deň narcisov sme podporili nielen finančne, ale aj žltým oblečením. Do tejto zbierky sa zapojili naši žiaci, pedagógovia a zamestnanci školy. Kdeže pomáhať je pekná vlastnosť, patrí im veľké poďakovanie. Poďakovanie patrí aj rodičom za spolupatričnosť a podporu, veď bez ich pomoci by sa žiaci zapojiť nemohli.

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Zem nepotrebuje nás, ale my potrebujeme Zem. 21.4.2023 sme sa vybrali k studničke a vyčistili sme jej okolie. Učili sme sa triediť odpad, rozprávali sme sa o ochrane prírody.

          • Zápis do 1.ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1.ročníka.

            Adam v škole nesedel....dňa 19.4.2023 sa na našej škole uskutočnil zápis do 1.ročníka. Jedným z významných období v živote dieťaťa je nástup do školy. Pre dieťa je to prechod z obdobia „hier“ do obdobia „povinností“. Hlavným cieľom zápisu je zistiť, či vie dieťa počítať do päť, vie kresliť a písať neroztrasené línie, pozná farby, základné geometrické tvary...Naši budúci prváci poznali planéty a všetky úlohy výborne zvládli. Pekný program na privítanie im pripravili žiaci štvrtého ročníka pod vedením Mgr.Kridlovej. Tešíme sa na našich budúcich prvákov.

          • Vesmír očami detí!!!🚀 ✌🏻🚀

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí!!!🚀 ✌🏻🚀 .

            Postupujeme do celoslovenského kola výtvarnej súťaže Vesmír očami detí!!!🚀 ✌🏻🚀 Milí kamaráti, dobre ste nám držali prsty! Z 237 výtvarných prác poslaných do súťaže za okres Humenné vybrala odborná porota do celoslovenského kola aj dielka troch našich žiakov, a to štvrtákov Emmky Kiškovskej a Mateja Bačovčina a piatačky Natálky Dyskovej. Okrem prác ocenených autorov bola súčasťou výstavy aj hŕstka výstavných prác a medzi nimi sme našli aj tri ďalšie naše práce, a to grafické listy Vivienne Baloghovej a Edka Halasa a krásny farebný plagát Magdalénky Bučkovej. Z krásneho úspechu našich žiakov sa veeeeeeeeeľmi tešíme a držíme im prsty v celoslovenskom kole!!! ✊🏻✊🏻✊🏻

          • Kraslica - história, tradícia, umenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kraslica - história, tradícia, umenie.

            4.4.2023 sme si so šiestakmi urobili výlet do Humenného. Zúčastnili sme sa tvorivej dielne krasličiarstva vo Vihorlatskom múzeu, kde sme si najskôr prezreli výstavu Karpatská kraslica 2023 a potom sme si mohli vyskúšať rôzne techniky zdobenia kraslíc. Čakalo nás aj prekvapenie, keď sa tam objavil kameraman a redaktorka televízie Joj. Kto má televízny archív, môže sa na nás pozrieť v Televíznych novinách 5.4.2023.

          • Žlté krokusy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žlté krokusy.

            V novembri žiaci 9.A zasadili žlté kvety na pamiatku všetkých detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. A práve v tomto období rozkvitli tieto žlté kvety - krokusy aj v našej školskej záhrade. Týmto spôsobom sa na obete nezabúda a ich pamiatka a príbehy sú odovzdávané ďalším generáciám.

          • Marec mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec mesiac knihy.

            Marec mesiac knihy – naši učitelia žiakom prichystali rôzne aktivity, ktorých cieľom bolo vzbudiť záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu. V triede sme si spravili výstavku detských kníh, žiaci svoje obľúbené knihy prezentovali. Súťažili sme v kvíze, kde sme ukázali svoje vedomosti o rozprávkových postavách. V školskej knižnici sme mali popoludnie s knihou, kde sme si zasúťažili...

          • Deň vody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

            22. marec je svetový deň vody. Tento deň je teda jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Na vyučovacích hodinách sme vypĺňali pracovné listy o vode, v kvíze sme si overili svoje vedomosti o vode, dozvedeli sme sa ako kvapka cestuje po svete v kolobehu vody a namaľovali sme pekné obrázky. Smädní sme pili čistú vodu ...

          • Testovanie žiakov 9. ročníka

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (okrem žiakov s mentálnym postihnutím) pod názvom Testovanie 9-2023 sa na našej škole uskutoční:

             22. marca 2023 (streda)  

            z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. 

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 4. apríla 2023 (streda). 

             

            Bližšie informácie: 

            https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 Nucem

            https://zskosarovce.edupage.org/a/nucem  Nucem - škola

          • OZNAM O UDELENÍ RIADITEĽSKÉHO VOĽNA PRE ŽIAKOV

          • V súlade so Zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní/ školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov / podľa §150 ods. 5/ oznamujem, že poskytujem žiakom druhého stupňa z dôvodu testovania T9 dňa  22.3.2023 / streda/ riaditeľské voľno.

            1.stupeň, ŠKD a MŠ fungujú v riadnom vyučovacom režime. Strava je zabezpečená.

             

            S úctou         Mgr. Daniela Durkajová

                                         riaditeľka

          • KOMPARO

          • Dňa 10.11.2022 si naši ôsmaci a deviataci overili vedomosti zo slovenského jazyka, matematiky, fyziky, dejepisu  a všeobecného prehľadu v celoslovenskom testovaní Komparo. 

            Bola to ich prvá veľká skúška pred testovaním T-9, ktoré sa uskutoční v marci 2023 a jeho výsledky ovplyvnia prijatie žiakov na stredné školy. 

            Ako to našim žiakom vyšlo a či ich doterajšia príprava bola dostatočná , to sme sa dozvedeli práve teraz. Možno to mnohých z nich "nakopne" k zodpovednejšiemu prístupu k učeniu.

            Naše najlepšie výsledky z jednotlivých oblastí:

            IMG_0001.pdf

            IMG_0001_-KOMPARO_DEJEPIS.pdf

            IMG_0002.pdf

            IMG_0003.pdf

            IMG_0004.pdf

            IMG_0005.pdf

            IMG_0006.pdf


          • Rodičovské združenie

          • Riaditeľstvo školy a rada rodičov Vás pozývajú na rodičovské stretnutie pre rodičov základnej školy formou konzultácií s pedagógmi školy, ktoré sa uskutoční dňa 16. januára 2023 od 13:45 hod. do 16:15 hod. v priestoroch ZŠ s MŠ Košarovce.

            Rodičia majú možnosť individuálne konzultovať s vyučujúcimi a informovať sa o správaní, prospechu a iných problémoch svojich detí u všetkých pedagógov školy.

            Triedni učitelia budú konzultovať s rodičmi v kmeňových triedach, ostatní vyučujúci budú v zborovni.