• Záložka do knihy spája školy...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy....

            6.novembra 2023 je dátum,keď sme si s našimi priateľmi z Havlíčkovej Borovej vymenili záložky, ktoré sme tvorili celý mesiac v rámci projektu Záložka do knihy spája školy. 14.ročník česko- slovenského projektu sa niesol v znamení rozprávok, básní a príbehov.Do tohto projektu sa naša škola zapája každý rok.Tento rok sme si prečítali veľa rozprávok, príbehov a básní. Čítali sme s porozumením a všetko sme sa snažili zachytiť na založkách, ktorými sme potešili našich priateľov z Českej republiky.Poďakovanie patrí aj našim vyučujúcim, ktorí sa spolu s našimi žiakmi podieľali na výrobe záložiek. Ďakujem.

          • 🎈Pasovanie piatakov🎈

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🎈Pasovanie piatakov🎈.

            Naši piataci sa včera zúčastnili na slávnostnej imatrikulácii, ktorú pre nich pripravili žiaci 9.A triedy pod vedením p.učiteľky Vasiľkovej a Fedorkovej.Splniť všetky úlohy nebolo vôbec ľahké. Hneď v úvode ich čakal stoličkový tanec a riešenie hlavolámov. Horlivo sa púšťali aj do ostatných súťažných zadaní, v ktorých overovali svoju pamäť,šikovnosť, kreativitu,rýchlosť a obratnosť. Na záver ich pani riaditeľka školy čarovným žezlom povýšila za chrabrých, bystrých a vynaliezavých piatakov a slávnostne im odovzdala ,,pasovaciu listinu."

          • Zber smetí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zber smetí.

            V piatok sme so všetkými deťmi z ŠKD upratovali areál školy a areál blízkeho okolia - autobusové zastávky a detské ihrisko v obci. Pani upratovačky nám poskytli veľké vrecia na odpad a pre každé dieťa rukavice, aby deti nezbierali odpadky holými rukami. Deti sa tešili, keď po sebe nechali čisté upratané prostredie. Učme deti už od útleho veku, aby sa zapájali do takýchto aktivít.

          • Športovo-branný deň v Tokajíku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športovo-branný deň v Tokajíku.

            Dňa 27. 10. 2023 sa desať žiakov zo siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnilo podujatia Športovo-branný deň s OSSR v Tokajíku. Čakali na nich športové, vedomostné a zábavné stanovištia. Súčasťou podujatia boli taktiež prehliadka expozície múzea, výstava Vypálená obec Tokajík vo virtuálnej realite, ukážky historických zbraní a sprievodný program pod vedením Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

          • Jesenné tvorenie v ŠKD 🍁🦔

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné tvorenie v ŠKD 🍁🦔.

            S deťmi v ŠKD sme počas celého októbra usilovne pracovali a tvorili na tému jeseň. Vytvorili sme si spoločného ježka, kde si deti najviac užívali otláčanie ruky. Svoju fantáziu a predstavivosť ukázali pri výbobe pani Jesene a svoju kreativitu využili pri výrobe šarkanov a tekvičiek.

          • Deň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

            Tento deň je každoročnou oslavou jablka a sadov. Vitamíny obsiahnuté v jablku prispievajú k dobrému zdraviu. Stačí jedno jablko denne a budeme sa cítiť oveľa lepšie. Žiaci si pochutnávali na chutnom jabĺčku, písali príbeh , dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o jabĺčku, zasúťažili si ...

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.

            Žiaci našej školy sa zapojili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Záložky sme pripravovali na hodinách výtvarnej výchovy. Počas výroby záložiek sme sa so žiakmi rozprávali o prečítaných knihách. Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami. Sme radi, že aj touto cestou môžeme potešiť iných a spríjemniť im chvíle strávené s knihou.

          • Hovorme o jedle - Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle - Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov.

            So žiakmi piateho ročníka sme sa zapojili do celoslovenskej akcie Hovorme o jedle. Porozprávali sme sa o chutnom ovocí, zelenine a orechoch z našich sadov a záhrad, o ich účinkoch na naše zdravie a o tom, aké výhody má konzumovanie práve ovocia a zeleniny z našich sadov a záhrad v porovnaní s potravinami dovážanými zo zahraničia. Vďaka sezónnemu kalendáru ovocia a zeleniny sme zistili, na ktorom ovocí a zelenine si môžeme pochutnať v jednotlivých mesiacoch.

          • Noc výskumníkov, Vedecký kuriér - pozorovanie tučniakov.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc výskumníkov, Vedecký kuriér - pozorovanie tučniakov..

            Žiaci siedmeho ročníka a žiaci, ktorí navštevujú Prírodovedný krúžok, sa zapojili do aktivity s názvom „Vedecký kuriér“ realizovanej v rámci akcie Noc výskumníkov. Žiaci pozorovali tučniaky cez online platformu Zooniverse a pomohli tak vedcom na celom svete skúmať dopady zmeny klímy na ich životy. Zábavnou formou sa nielen dozvedeli mnoho informácií o tučniakoch, ale aj reálne prispeli k vedeckému výskumu.

          • Hovorme o jedle - smoothie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle - smoothie.

            Dnes (17.10.2023) sme sa so žiakmi 7. ročníka zapojili do celoslovenskej akcie Hovorme o jedle. Dnešná vyhlásená téma bola zelenina, ovocie a orechy z našich sadov. My sme sa rozhodli, že si z ovocia pripravíme lahodné smoothie, ktoré dodáva telu antioxidanty, vitamíny, minerály, enzýmy a zdravé tuky. Nám veľmi chutilo, a budeme radi, ak inšpirujeme aj ostatných.

          • Projekt Slnečná sústava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Slnečná sústava.

            Učiť sa o vesmíre sa dá rôznymi spôsobmi. Jeden z nich využili na učenie aj naši piataci - prostredníctvom projektového vyučovania o Slnečnej sústave. Na hodinách geografie vytvárali 3D modely Slnečnej sústavy, ktoré potom prezentovali svojim spolužiakom.

          • Otvorenie prevádzky školy

          • Dobrý deň,

            od 16.10.2023 /t.j. pondelok/ sa začína vyučovanie pre žiakov základnej školy v riadnom vyučovacom čase. Vstup žiakov bude cez učiteľský vchod a na chodbách sú pripravené šatňové priestory.

            Školský klub detí funguje v riadnom čase. Z technických príčin zatiaľ nebude zabezpečená strava pre žiakov základnej školy. Preto žiadame rodičov, aby svojim deťom zabezpečili dostatočný prísun jedla. Na zabezpečenie riadneho stravovania pracujeme.

            Materská škola má zabezpečenú prevádzku v náhradných priestoroch - klubový dom /bývalá pošta/. V materskej škole bude zabezpečená celodenná strava.

            Z hľadiska bezpečnosti je stará časť školy v dobrom technickom stave a je bezpečná pre žiakov.

            S úctou

            riaditeľka školy