• Deň matiek pre naše babičky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

            Tešíme sa, že tváričky detí nemusia byť "orúškované" a posielame Vám pár záberov z nášho vystúpenia našich žiakov z prvého stupňa, keď sme pripravovali darček mamkám k ich sviatku. Je to niečo, z čoho mali radosť už starí rodičia našich detí a robí to zábavu aj nám. Prajeme všetkým mamkám, krásne slnečné dni vonku ale aj v našich srdciach.

          • GEO olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album GEO olympiáda.

            A ešte čosi...... Reprezentácia školy v GEO olympiáde má svoje stále miesto.... 24.11.2021 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Cieľom je rozvíjať záujem žiakov o geografiu ako dôležitého predmetu poznávania krajiny a prírody. Má prispieť k zvýšeniu a rozširovaniu geografických vedomostí žiakov, ich praktických zručností v topografii, pri poznávaní a ochrane miestnej krajiny. Súťaž prebieha online formou a spočívala vo vypracovaní testových úloh teoretickej a praktickej časti. Do súťaže v školskom kole sa zapojilo 18 žiakov, z toho postúpili ôsmi žiaci na okresné kolo : D. Durkaj, S. Obešter, L. Vašková, M. Partila, M. Sabol, M. Nižník, L. Čakurdová, ktoré sa uskutočnilo 05.02.2022. Žiak 9. A triedy Daniel Durkaj sa stal úspešným riešiteľom okresného kola a postúpil do Krajského kola olympiády z krásneho 3. miesta. Všetkým súťažiacim srdečne ďakujeme za účasť, blahoželáme k úspešnej reprezentácii školy a postupujúcim žiakom prajeme veľa zdravia, entuziazmu a predovšetkým veľa úspechov v ďalších ročníkoch GEO olympiády.

          • ❤ Všetko najlepšie, milé mamky ❤

          • Milé naše mamky, k dnešnému nádhernému sviatku Vám z najhlbšieho srdca želáme len a len to najlepšie!!!!!!! Tvorili sme od srdca, a tak veríme, že Vám svojimi výtvormi urobíme tento deň ešte krajším a farebnejším 

          • Finančná sloboda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná sloboda.

            Škola sa tento rok zapojila projektu finančnej gramotnosti Finančná sloboda OVB, ktorý realizuje spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko a. s. Cieľom tohto projektu je pomôcť školám pri výučbe finančnej gramotnosti a to priamou ukážkou s využitím metodických pomôcok, ktoré majú žiakov naučiť správne nakladať so svojimi financiami. Spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko a. s. pripravila pre žiakov stolovú spoločenskú hru, ktorá poskytuje zábavnou formou výučbu finančného vzdelávania. Túto spoločenskú hru si 21. a 22. apríla 2022 zahrali aj naši žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka pod vedením certifikovaného lektora Mgr. Martina Maleša. Žiaci sa naučili využívať základné prostriedky finančného sveta, spoznali rozdiel medzi rôznymi typmi úverov a sporení. Veríme, že aj táto hra pomohla žiakom zorientovať sa vo sfére finančných produktov.

          • Predškoláci v ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predškoláci v ZŠ.

            Vo štvrtok, 21.4.2022, nás v škole navštívili naši predškoláci. Privítali ich medzi sebou žiaci 3.ročníka, ktorí si pre nich pripravili krátky program. Predškoláci nám program opätovali krátkymi básničkami a piesňami. Svoje vedomosti predviedli v cvičeniach na interaktívnej tabuli a taktiež v pracovných listoch, ktoré boli pre nich pripravené. Darilo sa im výborne. Tešíme sa na nich v budúcom školskom roku.

          • 🌼🐣 🌷 Sviatky jari, vitajte!!! 🌷🐣🌼

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🌼🐣 🌷 Sviatky jari, vitajte!!! 🌷🐣🌼.

            Rána plné slnka 🌞 a štebotania vtákov, krásna zelená tráva a z nej vykúkajúce voňavé jarné kvety 🌷, kvitnúce stromy, poletujúce včielky 🐝 a elegantné farebné motýle 🦋, vznášajúce sa na vlnách teplého jarného vánku, to je jar. Jar zavítala aj do našej školy, a tak sme strihali, lepili, maľovali, kašírovali, zdobili kraslice 🥚, vypletali košíčky, ba dokonca žiaci so šikovnou pani učiteľkou Dančovou upiekli krásnych a určite aj chutných veľkonočných barančekov 🐏. Tak vitajte a potešte sa s nami z našich výtvorov.

          • Exkurzia do Vihorlatského múzea v Humennom 🚌🏰 🚌

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Vihorlatského múzea v Humennom 🚌🏰 🚌.

            Väčšina našich druhostupniarov sa v pondelok 11. apríla zúčastnila exkurzie do Vihorlatského múzea v Humennom. Naším cieľom nebola iba výstava Karpatská kraslica 2022 🥚 spojená s ukážkami zdobenia kraslíc a s burzou, na ktorej sme si mohli zakúpiť nielen veľkonočné vajíčka, ale aj návšteva prírodovednej expozície múzea s názvom Živočíšstvo Horného Zemplína. Pri krasliciach si prišli na svoje najmä umelecké duše, no a fauna Horného Zemplína zaujala zasa najmä prírodovedných nadšencov a milovníkov prírody. Mohli sme tam vidieť nielen zástupcov rozmanitých druhov hmyzu 🦋, ale aj plazy 🐍, veľké množstvo vtáctva od spevavcov až po obrovské dravce 🦅, no a v neposlednom rade popri menších cicavcoch 🦔 tam boli zastúpené aj majestátnejšie druhy ako medveď hnedý 🐻, jeleň lesný 🦌, či naozaj obrovský zubor hrivnatý 🐂. Verím, milí žiaci, že ste si pondelok užili a že bol príjemným spestrením všedných školských dní.

          • 🚀🛸🪐 Vesmír očami detí- vyhodnotenie okresného kola 🪐🛸🚀

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🚀🛸🪐 Vesmír očami detí- vyhodnotenie okresného kola 🪐🛸🚀.

            Z 504 prác zaslaných do okresných kôl súťaže Vesmír očami detí sa medzi výtvarnými dielkami postupujúcimi do celoslovenského kola ocitli aj práce dvoch našich žiakov, a to Maťka Bačovčina a Alexandry Majerníkovej. Dnes popoludní sme boli na vernisáži výstavy, na ktorej si naši výtvarníci prebrali diplomy. Okrem víťazných prác bola vystavená aj hŕstka výstavných prác, ktorých postup minul o vlások a aj medzi týmito dielkami sme našli obrázky ďalších našich žiačok, a to deviatačky Emky Lukáčovej a piatačiek Lucky Čakurdovej a Natálky Michalovičovej. Naša radosť nemala konca!!! 👏👏👏 Som na vás hrdá, výtvarníci moji!!!!! 👏👏👏 Zo srdca vám blahoželám k úspechu a silno držím prsty na celoslovenskom kole!!!!!!!! P. uč. Berdáková

          • Noc s Andersenom 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom 2022.

            V piatok 1. apríla v popoludňajších hodinách všetkých "pán Andersen" pozdravil aj nás v košarovskej škole prostredníctvom rozprávky "Dievčatko so zápalkami". Už po desiatykrát sa na našej škole za pomoci našich učiteľov uskutočnila táto výnimočná akcia, ktorá v sebe ukrýva čaro rozprávkovej noci. Počas Noci s Andersenom strávili deti nezabudnuteľný podvečer, ktorý v nich zanechá zážitok na celý život, nadobudnú pozitívny vzťah k čítaniu, ku knižniciam a kultúrnemu tráveniu voľného času. Naše poďakovanie patrí Mgr. Kridlovej, Mgr. Fedorkovej, Mgr. Kudrikovi a riaditeľke školy Mgr. Durkajovej

          • ODPADKOVÁ VÝZVA!!!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ODPADKOVÁ VÝZVA!!!.

            Milí priatelia Zeme.Prečo nevyužiť víkendovú prechádzku k niečomu užitočnému? Vezmite svojich rodičov, súrodencov, priateľov školy a vyjdite si von do Vašej obce. Nielenže sa prevetráte, ale pomôžete s dobrou vecou. Zbieraním odpadkov vo Vašom okolí zabránite vytváraniu čiernych skládok a navyše sa zlepší vzhľad obce. Vašu dobrovoľnícku činnosť môžete zdokumentovať fotením a následne fotky poslať pani učiteľke Dančovej do správy na Edupage. Ďakujeme.

          • 💧DEŇ VODY💧

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💧DEŇ VODY💧.

            Prvý Svetový deň vody sa uskutočnil 22.3.1993 a odvtedy je jeho cieľom neustále pripomínanie dôležitosti a významu vody a motivovanie ľudí k jej ochrane a šetreniu. Voda je najrozšírenejšou a najdôležitejšou látkou na svete, bez ktorej by život nebol možný.Aj žiaci I. stupňa si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami. Druháci a štvrtáci vytvorili pri príležitosti tohto dňa nádherný plagát. Tretiaci sa zahrali na vedcov a vytvorili farebný šumivý ľad. Pre prváčikov tretiaci pripravili aktivitu - Labyrint vodných kvapiek. Naši prváčikovia úspešne zvládli tretiakmi pripravené aktivity a zavŕšili tento slávnostný deň prípitkom - chutnou a zdravou vodičkou z kohútika.

          • Skákaná - 1. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Skákaná - 1. stupeň.

            Preskakovaná alebo skákaná je hra pre dvoch hráčov zameraná na zlepšenie logického myslenia. Hlavným cieľom hry je dostať sa čo najrýchlejšie na druhú stranu hracej dosky. Za pomoci ďalších panáčikov sa hráč pohybuje rýchlejšie tak, že ich preskakuje. Preskočiť ich môže len v prípade, ak vám stojí v ceste panáčik a za ním je voľné pole. Hráč vyhráva, keď umiestni všetkých panáčikov na druhej strane hracej dosky, tak ako boli na začiatku. Takúto skákanú si zahrali aj žiaci prvého stupňa. Najprv sa uskutočnilo triedne kolo, z ktorého postúpili po traja žiaci z každého ročníka do školského kola. V školskom kole sa stretli dvanásti hráči a zmerali si sily v tejto logickej hre. Aj keď diplomy a sladkú odmenu dostali iba prví traja hráči, víťazmi boli všetci.

          • Európsky kvíz o financiách

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky kvíz o financiách.

            V rámci aktivít počas Global Money Week 2022 sa naši ôsmaci a deviataci zapojili do 5. ročníka národného kola Kvízu o peniazoch - medzinárodného on-line kvízu finančnej gramotnosti EMQ 2022. Európsky kvíz o peniazoch je medzinárodná aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov a študentov. Kvíz bol o zapojení, tímovej spolupráci, vedomostiach a zručnostiach žiakov. Žiaci si overili svoje vedomosti a zručnosti z rôznych oblastí finančnej gramotnosti, digitálnej bezpečnosti, matematiky,... Získali nové zážitky zo spolupráce v tíme ale aj nové informácie z týchto oblastí. Veríme, že tieto vedomosti využijú v praxi.

          • Ako sme so siedmakmi skúmali teplo

          • Keď je sranda a nie je nuda, vtedy sa nám učí najlepšie ;) Na siedmackej fyzike v tomto školskom roku skúmame okrem iného aj teplo a, poviem vám, o kadejaké pokusy s výmenou a prenosom tepla núdza skutočne nie je :) Tak vitajte na našej hodine fyziky a poďte sa s nami niečomu priučiť :)