• Výstavka ovocia a zeleniny v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstavka ovocia a zeleniny v MŠ.

            Aj tento rok sme si s detičkami v našej MŠ vytvorili výstavu ovocia a zeleniny. Detičky si priniesli rôzne druhy ovocia a zeleniny za čo im patrí veľká vďaka. Ich šikovné ručičky si vymaľovali , vystrihovali a nalepovali svoje jabĺčka a hrušky . Šikovné ruky našich predškolákov si vytvárali nádherné košíky s ovocím.

          • Mám básničku na jazýčku...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mám básničku na jazýčku....

            Žiaci 5.ročníka na hodine literatúry tvorili svoje vlastné básne. Začali ich tvoriť v básnickej forme, ktorá sa nazýva cynquian. Najskôr musela prísť inšpirácia a potom veľká sranda.Nahliadnite do básnickej tvorby piatakov a osviežte sa milou detskou poéziou a prostotou.

          • Deň ovocia a zeleniny 🍐🍎🫑🧅

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň ovocia a zeleniny 🍐🍎🫑🧅.

            Dnes sme si v ŠKD so žiakmi 1. a 2. ročníka spravili deň ovocia a zeleniny. Najprv sme si predstavili jednotlivé druhy, ktoré deti priniesli. Potom sme robili ochutnávku so zaviazanými očami, kde mohli deti ochutnať aj cibuľu a machovku. To boli chute pri ktorých sme sa najviac nasmiali. Na záver zjedli všetko čo sa dalo... 😊

          • Deň eura

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň eura.

            Koncom septembra sme si pripravili Deň eura. Deti 1.stupňa spoznávali našu peňažnú menu, sporili a za nasporené peniaze nakupovali. Vytvorili z mincí symbol eura, zahrali sa europexeso, skladali eurodomino, kreslili návrhy na nové eurobankovky.

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

            Aj žiaci druhého stupňa sa 26. septembra 2023 zapojili do osláv Európskeho dňa jazykov. Počas hodín angličtiny si v jednotlivých tímoch preverili svoje znalosti pri identifikácii jazykov podľa zvukovej ukážky a vo vedomostnom kvíze. Piataci sa oboznámili s informáciami o Európskom dni jazykov, vypočuli si ukážky pozdravov, aj zvuky zvierat.

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

            Ahoj! Vitajte v Európe! Pochádzame z rozličných krajín a hovoríme rozličnými jazykmi, ale tento kontinent je naším spoločným domovom. Spolu sme spoznávali európske krajiny. Bola to dobrodružná cesta, na ktorej sme sa dozvedeli veľa nového. Pozreli sme si prezentácie o živote v iných krajinách, vytvorili slovníky, namaľovali vlajky, zaspievali pesničky...

          • Začiatok školského roka 2023/2024

          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

             

            Organizácia vyučovania od 4.9. do 8.9.2023

            4.9.2023 (pondelok)

                            8.00 - 8.15 - privítanie detí a rodičov na hlavnej chodbe školy

                             8.15 - 8.30 - príhovor riaditeľky školy a starostu obce

                             8.30 - 9.30  - presun do tried, prvé informácie pre deti a zákonných zástupcov

            Od 9:30 je odchod žiakov, ktorí majú autobusové spoje. Pre žiakov, ktorí nemajú autobusové spojenie, je ukončenie začiatku školského roka 10.50.

            ŠKD: nie je 

            OBED: nevarí sa

            MŠ: funguje v riadnom režime

             

            5.-8.9.2023 (utorok-piatok)

            Príchod žiakov do 7.50h, vyučovanie začína o 8.00h.

            1.-4.roč. - 4 vyučovacie hodiny (koniec 11.45h)

            OBED: podľa harmonogramu

            ŠKD: od 4.vyučovacej hodiny do 16.30h

            5.-9.roč. - 5 vyučovacích hodín (koniec 12.40h)

            OBED: po 5.vyučovacej hodine

             

            5. 9.2023 (utorok) Triednické práce

            6.9.2023 (streda) Športový deň

            7.9.2023 (štvrtok) Účelové cvičenie teoretická časť II.stupeň, Cvičenie v prírode I.stupeň

            8.9.2023 (piatok) Účelové cvičenie praktická časť II.stupeň, Aktivity pre deti I.stupeň

             

            Tešíme sa na vás.:)

            Kolektív základnej školy

          • Športový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň.

            Dňa 27.6.2023 sme strávili deň plný športu. Deti súťažili v skoku z miesta, hode kriketovou loptičkou a behu na 4 x 10 m. Víťazom blahoželáme. Za pomoc ďakujeme žiakom 9.ročníka.

          • Herbár

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Herbár.

            S prichádzajúcou jarou sa v prírode začalo všetko preberať k životu. Trochu zo živej prírody sme sa rozhodli zachovať v herbári pri preberaní tematického celku Spoznávame rastliny .

          • Čítajme si...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítajme si....

            Od 22. do 26.5.2023 sme sa u nás v knižnici zapojili do projektu celoslovenského čitateľského maratónu ČÍTAJME SI ... 2023, ktorý organizuje Linka detskej istoty v spolupráci s partnermi. Projekt vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.Aj naši žiaci 1. a 2. stupňa sa do tejto aktivity zapojili a striedali sa pri čítaní zaujímavých kníh rôznych autorov.Z našej školy sa do projektu zapojilo 84 žiakov, čím dokázali, že čítajú naozaj radi.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

            Dňa 14. mája oslavujeme sviatok všetkých mám. Mama - pracovitá, kamarátska, starostlivá, trpezlivá, obetavá, láskavá, milujúca, odpúšťajúca, oddaná... Na túto, pre každého z nás výnimočnú osobu, nezabudli ani naši siedmaci. A čo môže byť viac ako obdarovať svoju mamu vlastnoručne vyrobeným darčekom? Žiaci boli šikovní a pripravili kytičky, ktoré spolu s veľkým objatím venujú svojim mamičkám, ako poďakovanie za všetku tú lásku a starostlivosť, ktorou ich mamy každý deň zahŕňajú.

          • Potravový reťazec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Potravový reťazec.

            Žiaci štvrtého ročníka na hodine prírodovedy vytvorili kartičky s obrázkami a názvami rôznych rastlín a živočíchov 🦊🐹🐰🦆🐿️🌳. Hľadali medzi nimi súvislosti a spoločnými silami vytvorili veľký potravový reťazec. Niečo nové sa naučili, ale aj sa zabavili.

          • Deň vody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

            Týždeň od 24.4.2023 do 28.4.2023 sa na našej škole niesol v znamení farieb. Žiaci mali prísť oblečení v príslušnej farbe a venovali sa témam prislúchajúcim danej farbe. Streda bola venovaná modrej farbe - slávili sme Deň vody. Žiaci prvého stupňa si pozreli peknú rozprávku Kvapka vody, potom sme sa rozprávali o vode, prečo je dôležitá, prečo ňou musíme šetriť a nakoniec si zahrali kvíz pravda - nepravda. Všetci boli veľmi šikovní a niektorí napísali odkaz do fľaše, ako vodou šetriť. Žiaci druhého stupňa si tiež pozreli rozprávku Ako sa kvapka pitnou vodou stala, rozprávali sme sa o zaujímavostiach o vode a nakoniec si každá trieda zahrala kvíz o vode. Všetci sme sa skvele zabavili a dozvedeli sa niečo nové.

          • Deň Zeme na hodine chémie 🌍

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme na hodine chémie 🌍.

            Žiaci deviateho ročníka vedia, že plasty sú všade okolo nás 🌍. Európania vyhodia každoročne 25 miliónov ton plastového odpadu, z čoho sa zrecykluje iba 30 %. Preto sme sa pri príležitosti Dňa Zeme spoločne pozreli na to, aké rôzne druhy plastov existujú, čo sa z nich vyrába a čo znamenajú jednotlivé značky na plastových obaloch. Nakoniec žiaci spoločne vytvorili bioplast z látok, ktoré nájdeme v kuchyni - zo škrobu a octu.