• Fašiangový karneval v MŠ.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangový karneval v MŠ. .

            Fašiangový karneval prináša radosť , zábavu a veselosť. Iba karneval je miesto plné fantázie, kde sa zabávajú princezné, anjelíci , zvieratká či šašovia. Tak tomu bolo aj v našej MŠ . Deti sa vykrúcali v tanci . Celou triedou sa niesla veselá hudba , zábava, smiech a radosť. Všetky masky boli za svoju originalitu odmenené sladkosťami.

          • Karneval 🥳🤡🎉

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 🥳🤡🎉.

            Fašiangy sú časom radosti a veselosti. Aj náš školský klub ožil hudbou a tancom. Deti sa na oslave konca úspešného 1. polroka v podobe karnevalu zabávali, šantili, tancovali a súťažili. Nechýbala sladká odmena a malé občerstvenie. Bolo to príjemné a zábavné popoludnie.

          • STARÁME SA O VTÁČIKY V ZIME

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album STARÁME SA O VTÁČIKY V ZIME.

            Na začiatku zimy si vtáčiky ešte poradili samy vo veľkých mrazoch a v snehu . Už ale potravu samy len tak nenájdu. Často sú teda odkázané na domáce kŕmidla. Spolu s deťmi z našej MŠ sme si vytvárali kŕmidla pre vtáčiky. Potom sme šli do areálu našej ZŠ , kde sme kŕmidla pre vtáčiky napĺňali rôznymi semienkami, slnečnicou a zrnom .

          • LYŽIARSKY VÝCVIK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LYŽIARSKY VÝCVIK.

            V dňoch od 15. - 19. januára 2024 sa žiaci 7. - 9. ročníka našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku Drienica, hotel Javorná. Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 23 žiakov pod vedením inštruktorov Mgr. Dávida Janoča, Ing. Denisy Vasiľkovej a zdravotnej asistencie Mgr. Márie Fedorkovej. Cieľom výcviku bolo naučiť našich žiakov základné pohybové zručnosti, ale aj dať im možnosť zdokonaliť sa v tomto športovom odvetví. Priaznivé počasie, dobré podmienky a veselá atmosféra im dodala energiu počas piatich dní na svahu. V závere výcviku si žiaci overili svoje zručnosti v slalomových pretekoch. Vo voľnom čase trávili večery spoločnými aktivitami a oddychovaním vo wellnesse. Zaujímavou aktivitou bola vlastná tvorba žiakov o lyžiarskom výcviku v podobe básne. Tí, najzručnejší lyžiari si mohli počas týždňa vyskúšať všetky tipy zjazdoviek. Lyžiarsky kurz patrí už dlhé roky medzi obľúbené a žiadané aktivity v našej škole. Veríme, že aj v tomto školskom roku poskytol účastníkom dokonalé športové vyžitie a pekné spomienky.

          • Gymnastický trojboj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Gymnastický trojboj.

            Hodnota zdravia je pre človeka nesmierne dôležitá. A k udržaniu čo najkvalitnejšej úrovne zdravia pomáha nepochybne šport a rôzne formy pohybových aktivít. Dnes sa na našej škole uskutočnil gymnastický trojboj. Žiaci prvého stupňa súťažili v skoku do diaľky z miesta, v člnkovom behu, sed – ľah za minútu. Víťazmi sa stali: 1.ročník D. Berdák, 2.ročník Š. Hoľko, 3.ročník M. Obešter, 4.ročník S. Jurčišin. Víťazom srdečne blahoželáme.

          • Posedenie pri jedličke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Posedenie pri jedličke.

            Po niekoľkých dňoch príprav, zdobenia celej triedy, sme sa stretli na Posedení pri jedličke. Atmosféra, ktorou v tento deň naša trieda žila, mala pripomenúť, že Vianoce sú o radosti, pokoji, vzájomnom porozumení a predovšetkým o láske. Odmenili sme najlepších žiakov v projekte finančná gramotnosť a súťaží ibobor. Miško O. nám pekne zaspieval a potom sme si pochutnali na oplátkach, medovníčkoch a pizzi. III.A

          • Hľadá sa kľúč od perníkovej...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hľadá sa kľúč od perníkovej....

            Dňa 20.12.2023 sme si v našej triede spravili tematický deň. Hľadali sme kľúč od perníkovej chalúpky, plnej prekvapení. Boli sme rozdelení do družstiev. Plnili sme rôzne úlohy, súťažili sme v kvízoch, krížovkách, labyrintoch. Za odmenu sme dostávali hviezdičky, ktoré sme vymenili za indície, a tie nás doviedli ku kľúču od chalúpky. Chalúpka bola plná darčekov. Po jej otvorení sme zažili veľkú radosť. Boli sme šťastní, a o to pred Vianocami ide...prežili sme v škole krásny, nezabudnuteľný deň.

          • Vianočné prianie

          • Milí žiaci, vážení rodičia, kolegovia a priatelia školy!

             

            V tieto dni si želáme šťastie, spokojnosť, radosť a pohodu v rodinnom kruhu. Ďakujem Vám všetkým za spoluprácu v tomto roku, ktorý nebol pre nikoho z nás jednoduchý. Prajem Vám všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov a v novom roku veľa zdravia, ktoré je pre nás všetkých veľmi dôležité. Verím, že nový rok bude lepší i krajší ako ten predchádzajúci. Budeme v ňom mať dostatok síl a energie realizovať naše plány.

            Teším sa na stretnutie i spoluprácu s Vami v roku 2024.

             

            Mgr. Daniela Durkajová

            riaditeľka školy

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok...👵👴😍🎁

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok...👵👴😍🎁.

            Aj tento rok sa naša škola zapojila do zbierky,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, " vďaka ktorej máme možnosť spoločne spájať generácie ľudí a vychovávať mládež, aby prinášala viacej lásky a radosti neznámym ľuďom. Tento rok sme sa rozhodli obdarovať OÁZU - nádej pre nový život, útočisko pre ľudí v krajnej núdzi. Sme radi,že sme mohli pomôcť ľuďom, ktorí stratili svoj domov, a tak im aspoň na chvíľu vyčariť malý úsmev na tvári. Veď je to len malá kvapka v mori z toho, ako môže človek človeku pomôcť. Duchovný otec Peter Gombita ďakuje všetkým rodičom, žiakom a učiteľom, ktorí prispeli do tejto zbierky.

          • MIKULÁŠ🎅🍭🍫

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MIKULÁŠ🎅🍭🍫.

            Prišiel k nám Mikuláš ❤️5.decembra vládla v škôlke a škole veselá nálada. Zavítal k nám Mikuláš s anjelmi a čertami, ktorí boli veľmi nezbední. Deti zaspievali pesničky a zarecitovali básničky. Mikuláš ich za to odmenil sladkou dobrotu.

          • Prichádzajú Vianoce 🎄🎁

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prichádzajú Vianoce 🎄🎁.

            December zaklopal na dvere a deti v ŠKD sa pomaly pripravujú na príchod Vianoc. Spoločne naplnili krabičku plnú lásky, ktorou potešia neznámeho seniora a určite mu tak spríjemnia Vianoce. Jedným zo znakov Vianoc je aj vianočný stromček, ktorý si spoločne ozdobili.

          • Spelling Bee

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spelling Bee.

            Dňa 29.11.2023 sa na našej škole uskutočnila súťaž Spelling Bee. Spelling Bee je hláskovacia súťaž v anglickom jazyku, kde žiaci musia vedieť vyhláskovať rôzne anglické slovíčka bez toho, aby ich videli napísané. Víťazmi sa stali: E. Dysková – 3. ročník, T. Struňáková – 4. ročník, V. Nazadová – 5.ročník.

          • Predstavím ti knihu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predstavím ti knihu.

            Prvýkrát sme sa s knihou stretli už v našom detstve. Čítali nám ich rodičia, starí rodičia, niekedy aj súrodenci a neskôr sme si začali čítať sami. Existujú rôzne žánre a je problém vybrať si na čítanie tú správnu knihu. V našej triede sme si začali predstavovať naše obľúbené knihy. Prezentovali sme ich kamarátom , a dávali odporúčania - prečo by si ich mali prečítať. Prezentovali sa knihy od rôznych autorov...

          • Červená stužka

          • Milí žiaci,

            červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV a postihnutými chorobou AIDS. Svetovým dňom boja proti HIV/AIDS sa stal 1. december. Ľudia na celom svete si v tento deň pripínajú červenú stužku.

            Oblečme si preto v piatok 1.12.2023 niečo červené, aby sme aj my takýmto spôsobom podporili celoslovenskú kampaň Červené stužky.