• Športovo-branný deň v Tokajíku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športovo-branný deň v Tokajíku.

            Dňa 27. 10. 2023 sa desať žiakov zo siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnilo podujatia Športovo-branný deň s OSSR v Tokajíku. Čakali na nich športové, vedomostné a zábavné stanovištia. Súčasťou podujatia boli taktiež prehliadka expozície múzea, výstava Vypálená obec Tokajík vo virtuálnej realite, ukážky historických zbraní a sprievodný program pod vedením Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

          • Jesenné tvorenie v ŠKD 🍁🦔

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné tvorenie v ŠKD 🍁🦔.

            S deťmi v ŠKD sme počas celého októbra usilovne pracovali a tvorili na tému jeseň. Vytvorili sme si spoločného ježka, kde si deti najviac užívali otláčanie ruky. Svoju fantáziu a predstavivosť ukázali pri výbobe pani Jesene a svoju kreativitu využili pri výrobe šarkanov a tekvičiek.

          • Deň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

            Tento deň je každoročnou oslavou jablka a sadov. Vitamíny obsiahnuté v jablku prispievajú k dobrému zdraviu. Stačí jedno jablko denne a budeme sa cítiť oveľa lepšie. Žiaci si pochutnávali na chutnom jabĺčku, písali príbeh , dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o jabĺčku, zasúťažili si ...

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.

            Žiaci našej školy sa zapojili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Záložky sme pripravovali na hodinách výtvarnej výchovy. Počas výroby záložiek sme sa so žiakmi rozprávali o prečítaných knihách. Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami. Sme radi, že aj touto cestou môžeme potešiť iných a spríjemniť im chvíle strávené s knihou.

          • Hovorme o jedle - Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle - Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov.

            So žiakmi piateho ročníka sme sa zapojili do celoslovenskej akcie Hovorme o jedle. Porozprávali sme sa o chutnom ovocí, zelenine a orechoch z našich sadov a záhrad, o ich účinkoch na naše zdravie a o tom, aké výhody má konzumovanie práve ovocia a zeleniny z našich sadov a záhrad v porovnaní s potravinami dovážanými zo zahraničia. Vďaka sezónnemu kalendáru ovocia a zeleniny sme zistili, na ktorom ovocí a zelenine si môžeme pochutnať v jednotlivých mesiacoch.

          • Noc výskumníkov, Vedecký kuriér - pozorovanie tučniakov.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc výskumníkov, Vedecký kuriér - pozorovanie tučniakov..

            Žiaci siedmeho ročníka a žiaci, ktorí navštevujú Prírodovedný krúžok, sa zapojili do aktivity s názvom „Vedecký kuriér“ realizovanej v rámci akcie Noc výskumníkov. Žiaci pozorovali tučniaky cez online platformu Zooniverse a pomohli tak vedcom na celom svete skúmať dopady zmeny klímy na ich životy. Zábavnou formou sa nielen dozvedeli mnoho informácií o tučniakoch, ale aj reálne prispeli k vedeckému výskumu.

          • Hovorme o jedle - smoothie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle - smoothie.

            Dnes (17.10.2023) sme sa so žiakmi 7. ročníka zapojili do celoslovenskej akcie Hovorme o jedle. Dnešná vyhlásená téma bola zelenina, ovocie a orechy z našich sadov. My sme sa rozhodli, že si z ovocia pripravíme lahodné smoothie, ktoré dodáva telu antioxidanty, vitamíny, minerály, enzýmy a zdravé tuky. Nám veľmi chutilo, a budeme radi, ak inšpirujeme aj ostatných.

          • Projekt Slnečná sústava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Slnečná sústava.

            Učiť sa o vesmíre sa dá rôznymi spôsobmi. Jeden z nich využili na učenie aj naši piataci - prostredníctvom projektového vyučovania o Slnečnej sústave. Na hodinách geografie vytvárali 3D modely Slnečnej sústavy, ktoré potom prezentovali svojim spolužiakom.

          • Otvorenie prevádzky školy

          • Dobrý deň,

            od 16.10.2023 /t.j. pondelok/ sa začína vyučovanie pre žiakov základnej školy v riadnom vyučovacom čase. Vstup žiakov bude cez učiteľský vchod a na chodbách sú pripravené šatňové priestory.

            Školský klub detí funguje v riadnom čase. Z technických príčin zatiaľ nebude zabezpečená strava pre žiakov základnej školy. Preto žiadame rodičov, aby svojim deťom zabezpečili dostatočný prísun jedla. Na zabezpečenie riadneho stravovania pracujeme.

            Materská škola má zabezpečenú prevádzku v náhradných priestoroch - klubový dom /bývalá pošta/. V materskej škole bude zabezpečená celodenná strava.

            Z hľadiska bezpečnosti je stará časť školy v dobrom technickom stave a je bezpečná pre žiakov.

            S úctou

            riaditeľka školy

          • Výstavka ovocia a zeleniny v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstavka ovocia a zeleniny v MŠ.

            Aj tento rok sme si s detičkami v našej MŠ vytvorili výstavu ovocia a zeleniny. Detičky si priniesli rôzne druhy ovocia a zeleniny za čo im patrí veľká vďaka. Ich šikovné ručičky si vymaľovali , vystrihovali a nalepovali svoje jabĺčka a hrušky . Šikovné ruky našich predškolákov si vytvárali nádherné košíky s ovocím.

          • Mám básničku na jazýčku...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mám básničku na jazýčku....

            Žiaci 5.ročníka na hodine literatúry tvorili svoje vlastné básne. Začali ich tvoriť v básnickej forme, ktorá sa nazýva cynquian. Najskôr musela prísť inšpirácia a potom veľká sranda.Nahliadnite do básnickej tvorby piatakov a osviežte sa milou detskou poéziou a prostotou.

          • Deň ovocia a zeleniny 🍐🍎🫑🧅

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň ovocia a zeleniny 🍐🍎🫑🧅.

            Dnes sme si v ŠKD so žiakmi 1. a 2. ročníka spravili deň ovocia a zeleniny. Najprv sme si predstavili jednotlivé druhy, ktoré deti priniesli. Potom sme robili ochutnávku so zaviazanými očami, kde mohli deti ochutnať aj cibuľu a machovku. To boli chute pri ktorých sme sa najviac nasmiali. Na záver zjedli všetko čo sa dalo... 😊