• ORGANIZÁCIA ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

          •  

             

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Košarovce 16, oznamuje zákonným zástupcom detí a žiakov, že vyučovanie v školskom roku 2022/2023 začína 5. septembra 2022.

            Slávnostné otvorenie školského roka sa začne slávnostnou Svätou omšou o 8,00 hod. v chráme Sv. Trojice v Košarovciach. Po ukončení sv. omše je  slávnostné otvorenie školského roka vo vestibule školy. Ukončenie slávnostného zahájenia školského roka je o 11,00 hod.

            6. septembra 2022 je už potrebné pre vstup do budovy školy mať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 15. augusta 2022. Písomné vyhlásenie môžete odovzdať v elektronickej alebo papierovej podobe. Všetky ostatné potrebné informácie o školskom vyučovaní sa žiaci dozvedia po slávnostnom otvorení školského roka od svojich triednych učiteľov.

            Prevádzka v materskej škole začína 5. septembra 2022 vo svojom štandardnom režime.

            Mgr. Daniela Durkajová, riaditeľka školy



            pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_01.09.2022.pdf


          • OZNAM


          • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov ZŠ a detí MŠ, že v prípade záujmu o poskytnutie dotácie na stravu na školský rok 2022/2023 je potrebné vyplniť a podpísať čestné vyhlásenie, ktoré je prílohou tohto oznámenia.

            Kto si uplatní nárok o dotáciu na stravu, nebude mať nárok na zvýšený daňový bonus podľa usmernenia platného od 01.07.2022 v zmysle § 52 zn ods. 3 písm. a) a b) zákona o dani z príjmov suma daňového bonusu, o ktorú sa znižuje daň, je:
            a) 40 eur mesačne, ak vyživované dieťa dovŕšilo 15 rokov veku, alebo
            b) 70 eur mesačne, ak vyživované dieťa nedovŕšilo 15 rokov veku, a to poslednýkrát za
            kalendárny mesiac, v ktorom dieťa dovŕši 15 rokov veku; to neplatí, ak sa na vyživované dieťa
            poskytuje dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách.

            Zároveň žiadame zákonných zástupcov, ktorí poberajú príspevky v hmotnej núdzi, alebo príjem domácnosti je najviac vo výške životného minima, aby vypísali a podpísali  formulár na posúdenie príjmu, ktoré je prílohou. 
            Ďalšie potrebné potvrdenia k poberaniu pomôcok a stravy detí MŠ a žiakov ZŠ v HN a ŽM, ktoré sú potrebné doložiť k žiadosti sú:

            - potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            - potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,

            Termín doručenia je do 31.07.2022
            Miesto doručenia ZŠ s MŠ Košarovce / Obec Košarovce

            cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.docx

            Formular_na_posudenie_prijmu.docx

          • 📸 Máme víťaza fotosúťaže 📷

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 📸 Máme víťaza fotosúťaže 📷.

            Počas celého školského roka sa mali žiaci možnosť svojimi fotografiami zapojiť do školskej fotosúťaže, ktorá bola zameraná na živú a neživú prírodu. Žiaci fotili v rámci výtvarnej výchovy, v rámci biologického krúžku i vo svojom voľnom čase. Z množstva fotografií bolo vybraných 34 naj záberov, z ktorých sa vyberala top fotografia. O víťazovi rozhodovali učitelia, každý výberom troch naj fotiek, pričom pri žiadnej z fotiek nebolo uvedené meno, iba číslo. Do finále sa dostali fotky L. Vaškovej (č. 1, 6, 8, 10), L. M. Kačmárovej (č. 2, 4), Š. Turčíka (č. 3), S. Ondikovej (č. 5), M. Berdáka (č. 7, 12, 15, 18), Z. Kaňukovej (č. 9), J. Platkovej (č. 11, 23, 32, 34), K. Prislupčáka (č. 13), J. Gombitu (č. 14), najaktívnejšej fotografky S. Tutkovej (č. 17, 19, 22, 26), M. Nižníka (č. 16), B. Bačovčinovej (č. 20), B. Roháčovej (č. 21), E. Tokárovej (č. 24, 25, 27, 28), S. Kraka (č. 29), A. Trenčanskej (č. 30), D. Pasternáka (č. 31) a D. Durkaja (č. 33). Najviac hlasov získala fotografia čislo 20, nádherné tulipány🌷🌷🌷 od Bianky Bačovčinovej. Veríme, že diplom a vecné ceny víťazku potešili a že sme sladkou odmenou potešili aj trojicu autorov, fotky ktorých získali o jeden hlas menej ako víťaz, a to J. Platkovú, L. Vaškovú, L. M. Kačmárovú a E. Tokárovú. Všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne fotky a už teraz môžete robiť zábery do druhého ročníka fotosúťaže, témou ktorého bude ,,Čo tu žije?🐞🦆🦔 Čo tu rastie?" 🌼☘🌻

          • Športový deň 🤾🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🥇🥈🥉🤾🏻‍♂️🏃🏻‍♂️

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň 🤾🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🥇🥈🥉🤾🏻‍♂️🏃🏻‍♂️.

            24. jún sa v našej škole niesol v znamení športu. Dievčatá a chlapci z druhého stupňa bojovali o medaily v športových disciplínach ako beh na 1000 m (chlapci), beh na 800 m (dievčatá), skok do diaľky, beh na 300 m, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou a beh na 60 m. Poviem Vám, že niektoré súboje teda stáli za to. Hlavne chlapci súperili ako o život a taký Jakub Prislupčák nechýbal na stupni víťazov ani v jednej disciplíne. Ozaj, klobúk dolu!!! Z dievčat si najväčšiu medailovú záťaž na krku odniesli Emka Lukáčová a Bianka Bačovčinová. Za zmienku stoja aj parádne športové výkony Daniela Durkaja, ktorý bol bezkonkurenčným vo vrhu guľou, no a Marko Bučko sa v behu na 60 m dostal pod 8 sekúnd, takže, rešpekt, chlapci!!! Najaktívnejšou triedou na športovom dni bola 9.A, takže deviatakom blahoželáme ako aj všetkým, ktorí zabojovali a domov si odniesli niektorú z medailí🥇🥉🥈 . Všetkým zúčastneným ďakujeme, ďakujeme aj všetkým povzbudzovačom, no a veľká vďaka patrí aj pánovi učiteľovi Hajdukovi, ktorý túto parádnu športovú akciu zorganizoval!!! Takže, milí priatelia, ŠPORTU ZDAR!!! 🏃🏻‍♀️🤾🏻‍♂️⛹🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🏃🏼‍♀️

          • Naša výtvarka 🎨

          • Vítame Vás v našej online galérii. Vstúpte a užite si chvíľku s výberom z našej tvorby v školskom roku 2021/2022. Príjemné pozeranie 

          • Kocky, kocky...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kocky, kocky....

            Každý človek žije od narodenia v trojrozmernom priestore. Uvedomenie si trojrozmernosti sa nazýva predstavivosť. Dieťa si ju buduje a rozvíja pomocou kocky a stavieb. Na hodinách matematiky sme stavali stavby z kociek pomocou plánu. Na konci hodiny sme uplatňovali svoju tvorivosť. Naše stavby...

          • Máme radi fyziku ❤

          • Šiestacká fyzika je top. Kto sa rád hraje, ten si príde na svoje ;)

            Pripravili sme pre Vás náučné a súčasne opakovacie videjko z učiva šiestackej fyziky.

            Tak sa poďte s nami naučiť niečo nové, alebo zopakovať zabudnuté ;)  

          • 👧🏻👱🏻‍♂️ Deň detí 👦🏻👱🏻‍♀️

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 👧🏻👱🏻‍♂️ Deň detí 👦🏻👱🏻‍♀️.

            Deň detí sme dnes v našej školičke oslávili ako sa patrí. Pre detičky z MŠ a z prvého stupňa ZŠ bolo pripravených sedem stanovíšť, na ktorých sa im venovali starší žiaci. Kto sa zúčastnil aktivít na každom stanovišti, získal sladkú odmenu. Na stanovištiach deti športovali, zapájali elektrické obvody, vyrábali penové hasiace prístroje, robili sgrafito s voskovkami, odtláčali, kreslili, hrali sa s kockami, no jednoducho každý si prišiel na svoje. Po grilovačke nasledoval futbalový turnaj ⚽. Žiaci z jednej dediny tvorili jeden tím. Tí, ktorých bolo na zostavenie tímu málo, spojili sa do tímu s výstižným názvom Guľáš 😉, no a vyhrali tretie miesto🥉. Druhí skončili Košarovčania 🥈 a prví Nižnositničania 🥇. Víťazom srdečne blahoželáme!!! Milé deti, veríme, že ste si dnešný deň užili a ešte raz Vám k sviatku želáme len a len to najlepšie 😘!!!

          • 🚭 Svetový deň bez tabaku 🚭

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🚭 Svetový deň bez tabaku 🚭.

            Viete, koľko ľudí celosvetovo fajčí? Zhruba 1,3 mld.!!!! Na Slovensku fajčí 28 % populácie. Obrovské percento mladistvých si dáva cigaretku pravidelne, čo je horšie než zlé!!! 8 mil. zbytočných úmrtí každý rok je určite dôvodom zabojovať proti tabakizmu. 31. máj je od roku 1987 Svetovou zdravotníckou organizáciou vyhlásený za 🚭SVETOVÝ DEŇ BEZ TABAKU 🚭, pričom tohtoročný slogan kampane je: ,,Tabak: hrozba pre naše životné prostredie." Tým, že sa vykašleme na cigarety, chránime nielen naše zdravie, zdravie našich blízkych, ale aj naše už dosť zdevastované životné prostredie. S našimi žiakmi sme sa dnes o fajčení nielen rozprávali, ale ukázali sme si aj to, čo sa do našich pľúc dostane z jedinej vyfajčenej cigarety. Tak teda buďme skutoční frajeri a ukážme svetu, že fajčenie už dávno nie je in!

          • 🚌 Školský výlet Prešov 🚌

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🚌 Školský výlet Prešov 🚌.

            Povzbudzovanie našich mladších žiačok na krajskom kole v malom futbale ⚽, ktoré sa konalo v Ľuboticiach, sme dnes (25. 5. 2022) spojili aj s návštevou Múzea Solivar a obchodného domu Eperia v Prešove. Dievčatá bojovali zo všetkých síl a my sme povzbudzovali až sa triasla tribúna. Takú podporu nemal ani jeden tím, a to ich bolo 11, a to nielen takých hocijakých. Vranov, Snina, Stará Ľubovňa, Prešov, no bolo sa dnes na čo pozerať. Síce sa nám nepodarilo postúpiť z našej skupiny, no dievčatá nabrali nové skúsenosti a zažili atmosféru krajskej súťaže, ktorá bola skutočne neopísateľná. Po futbale sme navštívili národnú kultúrnu pamiatku Solivar v Prešove- komplex technických objektov na čerpanie a varenie soli zo soľanky, pochádzajúci zo 17. storočia, no a čo by to bol za výlet bez návštevy nákupného centra, kde si prišli na svoje hlavne naše nákupné maniačky 👜👚👠. Tak verím, že ste si to dnes užili a prežili ste krásny športovo-náučno-nákupný deň ! 😉

          • 🌼 Rozkvitnutá jar 🌼

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🌼 Rozkvitnutá jar 🌼.

            Presne 22. apríla, na Deň Zeme, sme začali s prváčikmi pracovať na dvoch našich monumentálnych dielach oslavujúcich krásu prírody. Trvalo nám to presne mesiac, kým sa nám podarilo dokončiť jedno z nich, ktoré sme pomenovali Rozkvitnutá jar. Ruku k dielu priložili žiaci zo všetkých ročníkov, a to nielen na výtvarke alebo na výtvarnom krúžku, ale aj počas svojho voľného času. Ďakujem Vám, šikovníci moji, ste super!!! 👏🏻

          • Deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

            Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Obsahuje v dostatočnom a primeranom množstve a optimálnom pomere mnohé biologicky významné látky dôležité pre plnohodnotnú výživu. Sú to hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. V prospech mlieka svedčí aj fakt, že využiteľnosť živín obsiahnutých v mlieku je veľmi vysoká. Na Deň mlieka sme si prezreli prezentáciu, zasúťažili v kvíze, spravili projekt Dom mlieka.

          • 🌿🌞 Slnkom zaliaty land art 🌞🌿

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🌿🌞 Slnkom zaliaty land art 🌞🌿.

            Dnešný voňavý májový deň zaliaty zlatým slnkom 🌞 nám umožnil zoznámiť sa s umením land artu, s tvorbou v krajine s materiálom, ktorý ponúka príroda. Naša tvorba bola nielen o kreativite, ale najmä o vzájomnej spolupráci, dohode, rozdelení si úloh v rámci tímu. Z tvorby sme mali veľkú radosť, a tak dúfame, že ňou potešíme aj vás 😉

          • Health Behavior in School Aged Children - Slovensko (HBSC)

          • Vážení rodičia, 

            informujeme Vás o priebehu štúdie, ktorá sa na našej škole uskutoční 16.05.2022. 


            Cieľom je monitorovať zdravie a so zdravím súvisiace správanie školákov v ich sociálnom kontexte a taktiež aj prehĺbiť porozumenie mechanizmov ovplyvňujúcich rozdiely a zmeny v zdraví a rizikovom správaní školákov vo veku 11 až 15 rokov.


            Zber dát bude prebiehať formou online dotazníkov, ktoré budú vypĺňať žiaci 5. až 9. ročníka, v počítačovej učebni za prítomnosti vyškolených administrátorov. Vypĺňanie dotazníka trvá približne 45 minút, s výnimkou 5. ročníka, kde vypĺňanie bude prebiehať približne dve vyučovacie hodiny, aby sme im zabezpečili dostatok času. Na Vašej škole by zároveň prebiehal zber údajov o výške, váhe, zložení tela a funkčnej zdatnosti, ktorú by realizovali kolegovia z Prešovskej Univerzity.


            Dotazník je anonymizovaný a prístup k údajom má výhradne výskumný tím. Účasť je dobrovoľná a len so súhlasom rodičov, resp. zákonných zástupcov dieťaťa. V našej štúdii používame pasívne informované súhlasy, tzn. rodič ho podpisuje, iba

            ak nesúhlasí so zapojením svojho dieťaťa do tejto štúdie.


            Pre rodičov máme pripravené tlačivo, ktoré Vám prikladám v prílohe 02HBSC_Info_rodicia_A.pdf​​​​​​​


            Táto štúdia sa bude realizovať opakovane aj za podpory MŠVVaŠ, kancelárie WHO na Slovensku a Úradom verejného zdravotníctva.