• Zápis do 1. ročníka 2020/2021

          • V dôsledku epidémie koronavírusu sa podmienky zápisu do 1. ročníka zmenili.

            Ústredný krízový štáb sa snaží minimalizovať osobný kontakt a zabrániť tak šíreniu nákazy, preto sa zápis na našu školu  bude konať bez prítomnosti žiakov  od 15. apríla do 30. apríla 2020.

            Na zápise sa zúčastnia len rodičia za dodržiavania prísnych hygienických podmienok /rúško a vlastné pero/. Rodičia si so sebou prinesú kópiu rodného listu dieťaťa a platný občiansky preukaz.

            Zároveň Vám dávame k dispozídií najvýhodnejšiu možnosť zapísať dieťa do 1. ročníka formou online zápisu. Zápis online je možný na stránke našej školy kedykoľvek, do 30.04.2020. Vypísanú žiadosť si škola vytlačí a zákonný zástupca v určených dňoch príde žiadosť podpísať.

            Presný dátum podpisu a doloženia dokladov bude včas zverejnený.

            Veríme, že napriek sťaženým podmienkam zápis detí spoločne zvládneme!

            Už teraz sa na ne tešíme!

                                                                                                                Vedenie školy

          • Deň učiteľov

          • 28. marca si na Slovensku a v Českej republike pripomíname narodenie pedagóga, filozofa, spisovateľa a teológa Jana Amosa Komenského sviatkom: Deň učiteľov. 

            Poslanie učiteľa v sebe zahŕňa zanietenosť a ochotu odovzdávať poznanie o tomto svete, nie len pre samotné poznanie, ale hlavne pre možnosť urobiť ho lepším a krajším.

          • Aktualita

          • Vážení rodičia,

            na základe vyhlásenia Úradu verejného zdravotníctva SR je vyučovanie na školách prerušené až do odvolaniaZ tohto dôvodu nový minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling uviedol, že tento školský rok sa ruší Testovanie 9 na všetkých základných školách.

            "Prihlášky na stredné školy bude možné podať do 15. mája a potvrdenie lekára nebude možné, aby sme neurobili nával študentov smerom k ambulanciám. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna," povedal minister školstva.

            Dátum a čas podpisovania prihlášok našich deviatakov na stredné školy Vám bude včas oznámený prostredníctvom triedneho učiteľa a webovej stránky školy. Ak by Vaše dieťa ešte chcelo zmeniť prihlášku na strednú školu, je potrebné o tom telefonicky informovať výchovného poradcu - PaedDr. Jaroslav Hajduk.

            Zatiaľ Vám prajem všetko dobré, pevné zdravie a optimizmus.

                                       Vedenie školy

          • OZNÁMENIE

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

             

            vyzerá to tak, že budeme doma dlhšie ako avízovaných štrnásť dní.

            Preto sa chceme ujednotiť na zadávaní úloh a vyučovacích materiálov cez internet.

             

            Upozorňujem, že všetky úlohy budú zadávané žiakom už len cez EDUPAGE. 

             

            Ak náhodou nemáte heslo na edupage, tak si ho môžete vyžiadať u triedneho učiteľa, prípadne u ekonómky školy.

            Žiaci a rodičia, ktorí nemajú prístup na internet sa môžu cez sms alebo telefonicky obrátiť na triedneho učiteľa, prípadne na spolužiakov.

            Verím, že túto situáciu zvládneme a teším sa na stretnutie v škole najneskôr v máji.

             

            S pozdravom

             

            Mgr. Helena Traciková

            riaditeľka školy

          • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

          • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            Ďalšie informácie budú priebežne aktualizované na webovom sídle školy.

                                                                                                                                              Vedenie školy

          • Usmernenie MŠVVaŠ SR - koronavírus

          •    V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

            RUŠIA SA:1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.

            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

                 MŠVVaŠ nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, je potrebné riadiť sa pokynmi hlavného hygienika, regionálneho úradu verejného zdravotníctva, resp. Úradu verejného zdravotníctva.     MŠVVaŠ zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto DÔRAZNE apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14-dňovú domácu izoláciu.     Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ, resp. zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva, resp. s Úradom verejného zdravotníctva.     Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež DÔRAZNE apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom.     Naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

                 Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:

            - v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,- v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,- v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,- v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

                 Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:- pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,- pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,- vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

                  Dôrazne žiadame zriaďovateľov a riaditeľov škôl:

            1. aby zabezpečili v školách teplú vodu,2. nedezinfikovali ruky deťom netradičnými dezinfekčnými prostriedkami (napríklad octom),3. denne prostredníctvom školských rozhlasov upozorňovali a vyzývali deti na prísne dodržiavanie vyššie uvedených všeobecne preventívnych ochranných opatrení,4. zabezpečili zvýšené hygienické opatrenia v sociálnych zariadeniach a v školských jedálňach.

                 Odporúčanie pre športové zväzy a kluby ohľadom organizovania športových podujatí - na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu sa ruší ČSOB maratón v Bratislave.      MŠVVaŠ ďalej odporúča pri organizovaní športových podujatí:

            - realizovať tieto športové aktivity bez účasti divákov,- ak športové zväzy, obce resp. iné subjekty plánujú organizovať športové podujatie na verejných priestranstvách, zvážiť ich konanie,- pri organizovaní športových podujatí svoje postupy konzultovať so samosprávou, úradom verejného zdravotníctva (regionálnym hygienikom) a medzinárodnými športovými zväzmi,- ak sa športové podujatie bude organizovať, zvážiť účasť športovcov z krajín, kde sa koronavírus objavil.

            Call centrá:

            · Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812


            usmernenie_koronavirus.pdf

            usmernenie2_koronavirus.pdf

            usmernenie3_koronavirus.pdf


          • Domestos

          •    Naša škola sa zapojila do projektu Domestos pre školy. Preto Vás prosíme o spoluprácu, ktorú si predstavujeme zaregistrovaním sa na domestospreskoly.sk, čím môžte našej škole posielať body za splnené aktivity. https://www.domestospreskoly.sk/rodic/registrace

                  Zároveň prosíme rodičov, že ďalšie body nám kedykoľvek môžte jednoducho poslať tak, že budete zbierať účtenky z nákupov produktov Domestos. Stačí, ak ich potom vhodíte do oficálneho boxu v škole, ktorý sa bude nachádzať na chodbe, pri kancelárií zástupkyne riaditeľky školy.

                  Veľké ďakujeme :-)

          • Národný projekt: Podpora polytechnickej výchovy na základných školách

          • Naša škola je zapojená aj do tohto projektu.Bližšie informácie nájdete na stránke - http://www.pvodborne.sk/

             
            Národný projekt : Podpora polytechnickej výchovy na základných školách

             

            Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ

            Prioritná os 1: Reforma systému vzdelávania a odbornej prípravy

            Opatrenie 1.1:  Premena tradičnej školy na modernú
            Prioritná os 4: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť pre Bratislavský kraj

            Opatrenie č. 4.1: Premena tradičnej školy na modernú pre Bratislavský kraj

            Kód ITMS projektu: K – 26110130738, RKZ – 26140130044
            Cieľ: Konvergenica a Regionálna konkurencieschopnosť a zamestnanosť

             

             

          • RECYKOHRY

          • Triedime odpady v rámci Recyklohier

             Naša škola sa zapojila do školského recyklačného programu Recyklohry. Program usporadúva spoločnosť ASEKOL SK, ktorá zaisťuje zber a recykláciu elektrozariadení, ktoré už doslúžili

            Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov u mladej generácie a tiež zaistiť recykláciu drobných elektrozariadení v čo najvyššej miere.

            V rámci projektu Recyklohry bude naša škola vybavená zbernou nádobou na vyradené drobné elektrozariadenia. Zberná nádoba poskytnutá spoločnosťou ASEKOL SK bude umiestnená na spojovacej chodbe v budove školy.

            Každý žiak bude môcť do školy nosiť nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad starý mobil, kalkulačku, telefón, elektrohračku, drobné počítačové vybavenie, discman alebo MP3 prehrávač, ale tiež napríklad varnú kanvicu, kulmu, fén, aku skrutkovač atď.).

            Naši žiaci sa môžu zapojiť tiež do zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré bude organizátor projektu zadávať.

            Za nazbierané drobné elektrozariadenia a splnené úlohy získa naša škola body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas. Katalóg odmien a ďalšie informácie o projekte sú Vám k dispozícii na www.recyklohry.sk.

                        Rodičia, aj vy sa môžete doRecyklohier zapojiť. Ak máte doma vyradené drobné elektrospotrebiče, venujte ich svojim deťom. Zaistíte tak ich recykláciu a svojim deťom pomôžete získať body na nákup odmien.