• Svetový deň sporenia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň sporenia.

            31. október sa každoročne označuje ako Svetový deň sporenia. Pri tejto príležitosti sa začiatkom novembra žiaci 5.A a 6.A zúčastnili aktivity, pri ktorej sa spôsobom primeraným ich veku dozvedeli o dôležitosti rozumného narábania s peniazmi. Žiaci piateho ročníka sa napríklad dozvedeli, prečo je dobré, aby si celé vreckové hneď neminuli, ale si z neho aj niečo odložili do pokladničky. V našom prípade do prasiatka, kde si žiaci napísali, na čo by si chceli šetriť. Spravovanie osobných financií a vytváranie optimálnej rovnováhy medzi spotrebou a úsporami je dôležitá súčasť života každého človeka. Je to jedna zo základných schopností, ktorú je potrebné rozvíjať už v ranom detskom veku. Žiaci šiesteho ročníka sa mali popasovať s výdavkami v domácnosti a rozdeliť ich na nevyhnutné, zbytočné a nepravidelné tak, aby sa naučili s peniazmi hospodáriť, aby sa naučili niečo ušetriť.

          • Martin na bielom koni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Martin na bielom koni.

            Martin na bielom koni...toho roku prišiel sám, bez bieleho koňa. My sme si ho pripomenuli príbehom, kde sme sa dozvedeli, že Martin bol bezcitný vojak, ktorý ubližoval druhým. Raz v zime pomohol žobrákovi, rozdelil sa s ním o svoj plášť. To ho veľmi zmenilo. Začal pomáhať ľuďom. Bolo by pekné, keby sme boli ako sv. Martin a vedeli sa v pravú chvíľu podeliť o svoje veci. My sme si vyrobili pekných koníkov a rozdelili sa s kamarátmi o čokoládový rožok.

          • Krokus

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krokus.

            Žiaci 9.A sa zapojili do projektu Krokus. Cieľom tohto projektu je pripomienka približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Na počesť ich pamiatky žiaci zasadili cibuľky žltých krokusov, ktoré kvitnú približne v dobe Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. január). Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť. Tento projekt upozorňuje žiakov na nebezpečenstvo predsudkov, nenávisti, diskriminácie a prenasledovania.

          • Pasovanie piatakov 👦🏻 ⚔ 👱🏻‍♀️

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie piatakov 👦🏻 ⚔ 👱🏻‍♀️.

            Pasovanie piatakov bolo pre našich najmladších druhostupniarov nielen skúškou odvahy, ale aj skúškou šikovnosti a vytrvalosti. Mnohí pri plnení úloh pripravených deviatakmi prekonávali samých seba, a tak ich mohli deviataci nakoniec pasovať za žiakov II. stupňa, odovzdať im stužky a sladkú čokoládku. Piataci sú teda pripravení na zdolávanie všetkých prekážok, ktorých bude na II. stupni, ale aj živote zaiste nemálo.